
مواد مورد نیاز برای تهیه فلافل
نخود (خیس شده) : 1کیلو
جعفری : 100 گرم
پیاز : 1 عدد
سیر : 1بوته
فلفل سیاه وسفید : 2/3 قاشق چایخوری
نمک : به مقدار متوسط
زیره : به مقدار لازم
گشنیز : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
سس انبه : به مقدار دلخواه
روغن ترجیحا کنجد : مقدار کافی
طرز تهیه فلافل
مرحله اول :
ابتدا نخود را از 24 ساعت قبل خیس میکنیم و چند بار آب را عوض میکنیم.
مرحله دوم:
نخود خیس شده را به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن می ریزیم تا باهم میکس شوند.
مرحله سوم:
خمیر که آماده شد. نمک ، فلفل و ادویه های لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.
مرحله چهارم:
اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.
وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.
دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.
مرحله پایانی
بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .
فلافل های آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.
طرز تهیه فلافل در فر
فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود،سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید).برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.
همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید . اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند میتوانید آنها را چند ساعتی در یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید آنها را به صورت توپ های گرد و کوچکی فرم دهید برای شکیل تر شدن ، یکدست شدن و ظاهر زیبای فلافل میتونید از قالب فلافل استفاده کنید که قالب فلافل رو هم میتونید از فروشگاه اینترنتی ویتابن با قیمت بسیار مناسب تهیه کنید.
فلافل ها رو با فاصله به سینی بچینید با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحتتر پخته شوند .بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید و اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند. سپس آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید و 15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند. میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است.و اگر بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.
فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.
مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.