
زعفران یا زَرپَران (Crocus sativus) گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان، سرده زعفران که به عنوان ادویه در آشپزی کاربرد دارد. و خامه کلاله زرشکی رنگ گل زعفران جمعآوری و خشکانده میشود، و از آن برای چاشنیزنی و رنگ دهی غذاها استفاده میشود. زعفران سال هاست که به عنوان گرانبهاترین ادویه جهان بر حسب وزن شناخته میشود، و قیمتی نزدیک به ۵۰۰۰ دلار آمریکا به ازای هر کیلوگرم دارد. ریشه تاریخی این گیاه ایران میباشد. و در قرن ۲۱ ایران بیش از ۹۰٪ زعفران جهان را تولید میکند. ایران بزرگترین صادر کننده زعفران و چین بزرگترین واردکننده زعفران ارزش جهانی صادرات این محصول ۲۷۵٫۸۴ میلیون دلار است.شما عزیزان میتوانید زعفران با کیفیت آیگل را از فروشگاه تخفیفی ویتابن خریداری نمایید.
خواص دارویی زعفران:
زعفران ویژگی سرخوشی داشته و امروزه برخی شرکتهای دارویی اروپایی از آن به عنوان اینتگراتور ضد افسردگی استفاده میکنند.
کروسین و سافرانال موجود در زعفران تأثیری مشابه داروی فلوکستین داشته و از بازجذب دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین جلوگیری نموده و بدین ترتیب اثر ضد افسردگی خود را اعمال مینماید.
کاهش میزان سروتونین منجر به افزایش علائم “PMS” یا سندرم پیش قاعدگی و به ویژه افسردگی میشود. نتیجه مطالعات نشان میدهد کروسین و سافرانال موجود در زعفران از بازجذب سروتونین جلوگیری کرده و در نتیجه منجر به افزایش مقدار سروتونین و کاهش علائم افسردگی در زنان مبتلا به “PMS” میشود. از آنجاییکه افسردگی از مهمترین عوامل کاهش میل جنسی است، بهبود افسردگی موجب افزایش میل جنسی نیز میگردد.
کاروتنوِیید های موجود در زعفران به ویژه کروسین و کروستین که آنتی اکسیدان میباشند با جلوگیری از فعالیت “ROS: Reactive Oxygen Species” از اکسیداسیون اسیدهای چرب در غشا جلوگیری کرده و در نتیجه سبب افزایش تحرک و بهبود مورفولوزژی اسپرمو همچنین عملکرد جنسی آقایان میگردد. زعفران با محدودسازی سنتز RNA و DNA در سلولهای سرطانی، قطع واکنشهای زنجیرهای رادیکالهای آزاد، از طریق فعالیت آنتیاکسیدانی ترکیبات خود در پیشگیری و بهبود سرطان کمک میکند. همچنین ترکیبات کاروتنوئیدی بر آنزیم “Topoisomerase 2” برهم کنش دارد که این خاصیت به فعالیت سیتوتوکسیکی زعفران بر میگردد و سبب آپپتوز سلولهای سرطانی میشود.
در طب سنتی، زعفران دارای طبع گرم است.به عنوان مسکن، خلط آور، محرک جنسی و معرق، کاربرد دارد. در گزارشهای داستان گونهٔ مربوط به مناطق استوایی آسیا، از خمیری نام برده شده که مخلوطی از زعفران و چوب صندل است و این خمیر امروز همچون گذشته به صورت مرهمی آرامش بخش برای پوستهای خشک مصرف میشود. برای کسانی که رازیانه راغ در شیربرنج دوست ندارند می توان از زعفران استفاده کرد و به آن طعمی دل انگیز می دهد.
کاربرد زعفران در ماه مبارک رمضان:
یکی از خوش طعمترین و معطرترین ادویهجات ایران، زعفران است که در اکثر دمنوشها و غذاهای ایرانی استفاده میشود.کاربرد زعفران در ماه رمضان در بین ایرانیان از جایگاه ویژهای برخوردار است.طبع زعفران گرم است و بسیار شادی آور است.
1. تهیه دمنوش و شربت با استفاده از زعفران:
زعفران را میتوانید دم کنید یا این که به دیگر دمنوشها مانند چای اضافه کنید.
همچنین میتوانید از شربت زعفران در سفرهای افطار خود استفاده کنید.
خواص دمنوشهای زعفرانی بسیار زیاد است اما از جمله کاربرد زعفران در ماه رمضان میتوان به اشتها آور بودن و ضد نفخ بودن آن اشاره کرد.
۲. کاربرد زعفران در تهیه پیش غذا، غذای اصلی و دسر:
• زعفران یکی از بهترین طعم دهندههای موجود در بازار است که میتوانید از آن در تهیه انواع حلوا استفاده کنید.
• همچنین برای وعدههای افطار و سحر میتوانید از زعفران استفاده کنید.
•زعفران در غذاهایی مانند تهچین، کوبیده، قیمه و … به کار برده میشود.
• اما زعفران در انواع دسر مانند بستنی، فرنی، شله زرد، کیک، شیرینی، پودینگ و … به کار میرود.
از این رو فروشگاه تخفیفی ویتابن در این ماه پربرکت به شما عزیزان زعفران با کیفیت آیگل رو معرفی میکند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.