
برنج آبکش شده یا کته؛ بالاخره کدام بهتر است؟
یک متخصص تغذیه در پاسخ به این سوال که “برنج کته بهتر است یا آبکش شده؟”
هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته( دمی) مصرف شود، ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی افزود: ویتامینهای B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامینهای محلول در آب محسوب میشوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش میشود این ویتامینها از بین میروند.
این متخصص تغذیه در ادامه توضیحاتش گفت: هنگامی که برنج به صورت کته تهیه میشود، ویتامینهای موجود در آن در مراحل پخت حفظ میشود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است.
وی همچنین درباره این تصور افراد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کاسته و برنج کم کالری میشود؛ اظهار داشت: این موضوع صحت ندارد و میزان نشاستهی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.
در خصوص جذب قند موجود در برنج یادآور شد: حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی میشود و از آنجایی که برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمیشود.
این متخصص تغذیه همچنین در مورد برنج قهوهای عنوان کرد: گرچه برنج قهوهای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک میباشد اما برنج قهوهای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک میکند.
شما می توانيد بهترين خرید اینترنتی و آنلاین را با تخفيف بسيار خوب از ويتابن تهيه نماييد
آیا با آبکش کردن نشاسته برنج آن از بین میرود؟
بسیاری از افراد تصور می کنند با جوشاندن برنج مواد نشاسته ای برنج خارج می شود و کالری آن کاهش می یابد اما این باور غلطی است.
برنج کته بخوریم یا آبکش
بیشتر خانواده ها با این تصور که آبکش کردن برنج باعث کم شدن نشاسته موجود در آن می شود، برنج را آبکش می کنند در حالی که این تصور کاملا غلط است و با آبکش کردن برنج، قسمت قابل توجهی از فیبر محلول در آن از بین می رود و ارزش غذایی اش کم می شود.
برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب است . معروف است که از نظر شرائط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد. برنج دارای طبع سرد و خشک است.
یک متخصص تغذیه با بیان اینکه خیس کردن و جوشاندن برنج تنها باعث از بین رفتن ویتامین های D و B 1 آن می شود، گفت:وقتی برنج را خیس می کنیم بخش زیادی از ویتامین D آن در آب حل می شود و با جوشاندن آن ویتامین B 1 برنج نیز از بین می رود. البته می توان با کته کردن برنج در آبی که در آن خیس شده بخشی از ویتامین ها را حفظ کرد.
با آبکش کردن تنها ویتامین های برنج از بین میرود
وی با بیان اینکه جوشاندن برنج مواد نشاسته ای آن را از بین نمی برد، اظهار داشت:بسیاری از افراد تصور می کنند با جوشاندن برنج مواد نشاسته ای برنج خارج می شود و کالری آن کاهش می یابد اما این باور غلطی است. مواد نشاسته ای با جوشاندن از بین نمی رود بلکه نشاسته تنها تحت تاثیر حرارت شکسته می شود و جذب آن راحت تر می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد:«با جوشاندن برنج قند آن را نیز نمی توان کاهش داد زیرا قند از تجزیه نشاسته حاصل می شود و جوشاندن برنج نمی تواند باعث کاهش قند آن شود. همچنین جوشاندن برنج نمی تواند سموم موجود در دانه های آن را خارج کند و اگر برنج به سمی آلوده باشد آن سم با جوشاندن از دانه برنج خارج نخواهد شد.
شما می توانید بهترین خریدها را در فروشگاه اینترنتی ویتابن با تخفیف مناسب خرید نمایید
برای بازدید از فروشگاه ویتابن کلیک کنید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.