
قهوهها دارای انواع مختلفی هستند که حتی گاهی قهوهخورهای حرفهای نیز نمیتوانند بهراحتی تفاوت میان آنها را تشخیص دهند.
قهوه دارای عطر بسیار دلپذیری است، این نوشیدنی مطبوع طرفداران زیادی در تمام نقاط جهان دارد. البته وقتی با تنوع زیادی در منوی کافیشاپها مواجه میشوید، ممکن است ندانید که قهوهها ازلحاظ طعم و مزه باهم چه تفاوتهایی دارند؟ اگر میخواهید که با انواع قهوه آشنا شوید باید ابتدا تفاوت بین آنها را بدانید، سپس روش تهیه آن را در نظر بگیرید.
انواع قهوه های معروف در بازار
اگرچه در دنیا دانههای قهوه متفاوتی وجود دارد اما دو قهوه هست که از همه متداولتر است. دو دانه قهوه عربیکا و روبوستا پر کشتترین و پرمصرفترین نوع قهوه در دنیا است. اما بین این دو دانه قهوه تفاوت بسیار وجود دارد. از این دو قهوه معروف، طعمهای ترکیبی هم تهیه میشود که بسته به سلیقه و ذائقه خودتان، میتوانید قهوهای را که میپسندید، انتخاب کنید.
قهوه روبوستا
با پیشرفت صنعت قهوه و تبدیل شدن آن به یک تجارت پولساز، روشهای مختلف دم کردن نیز در دنیا مرسوم شده است. یکی از روشهای جالب دم آوری قهوه بهصورت قطرهای و فیلتری است که با استفاده از قهوه سازها خاص آماده میشود.
از انواع قهوه میتوان به گیاه قهوه روبوستا اشاره کرد این گیاه تا ارتفاع ۶ متر رشد میکند و بسیار مقاوم است. گیاه قهوه روبوستا را در ارتفاعات پایین و در کنار دریا پرورش میدهند. شکل دانه روبوستا گرد است و کافئین بیشتری دارد. مقدار آنتیاکسیدانها در قهوه روبوستا ۷ الی ۱۰ درصد است که این میزان آنتیاکسیدان خواص مفیدی برای سیستم عصبی دارد.
این مقدار آنتیاکسیدان عوامل ایجادکننده التهاب در سیستم عصبی را کاهش داده یا برای درمان یبوست مفید است. قهوه روبوستا دارای طعم تلخ و کافئین بیشتری نسبت به دانه قهوه عربیکا دارد. قهوه روبوستا برای تهیه اسپرسو مناسبتر است. کشورهایی که این نوع قهوه را میکارند ویتنام، برزیل، اندونزی و هند هستند، که قهوههایشان به قهوه روبوستایی معروف است.
قهوه عربیکا
قهوه عربیکا را در گذشته بانام قهوه عربی میشناختند. چراکه درگذشته در کشورهای یمن، اتیوپی و سودان کاشته میشد. البته قابل ذکر است که دانه قهوه عربیکا در دنیا بسیار بیشتر از دانه قهوه روبوستا کشت میشود.
این گیاه را در مناطق مرتفع کاشته میشود و نسبت بهدانههای روبوستا آسیبپذیرتر است. این نوع قهوه حدود ۷۵ درصد تولید جهانی قهوه را تشکیل میدهد و برزیل یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قهوه عربیکا در دنیاست. مقدار کافئین در قهوه عربیکا ۱٫۵ درصد و کمتر از قهوه روبوستا بوده که همین موضوع به همراه چربتر بودن این دانه باعث شده که طعم دلنشینتری داشته باشد و درنتیجه مصرف آن در دنیا بیشتر شود.
اگرچه میزان آنتیاکسیدان دردانه قهوه عربیکا کمتر از قهوه روبوستا است ولی این دانه قهوه گرانتر از روبوستا است. چراکه نحوه پرورش آن دشوارتر و میزان درخواست آن در بین مردم نیز بیشتر است و دلیل آن داشتن طعم شیرینتر و خوشطعمتر و همچنین عطر و رایحه بهتری نسبت به دیگر قهوهها دارد. قهوه عربیکا در کشورهایی چون برزیل، کنیا، کلمبیا، اتیوپی، گواتمالا، سوماترا و بسیار دیگر کشت میشود و بانامهایی همانند قهوه عربیکای برزیلی در دنیا شناخته میشود.
قهوه سبز
قهوه سبز همان قهوه خامی است که به اصلاح عمل رست شده یا بوداده نشده بر روی آن انجام نشده است. تمام قهوهها مانند قهوه روبوستا و عربیکا برای استفاده و تهیه قهوه باید تفت داده شوند. در این میان بعضی از افراد، قهوه خام سبز را بدون عمل تفت دادن استفاده میکنند. دلیل این موضوع نیز آن است که گفته شده قهوه سبز باعث لاغری میشود. بنابراین بیشتر کسانی که رژیمهای لاغری دارند از این نوع قهوه مصرف میکنند. اما قهوه سبز به دلیل اینکه بوداده نشده، از قهوه روبوستا نیز تلختر است. آنتیاکسیدان کلروژنیک اسید در قهوه سبز به لاغری کمک بسیاری میکند.
قهوه ترک
قهوه ترک یکی از محبوبترین انواع قهوه است که در کشور ترکیه و همینطور کشورهای خاورمیانه و اروپای شرقی تهیه و مصرف میشود. قهوه ترک روشی برای آمادهسازی قهوه از دانههای آسیاب شده قهوه است. تفاوتی که قهوه ترک با قهوههای دیگر دارد در این است که پودر قهوه فیلتر نمیشود و به همان صورت داخل فنجان ریخته میشود. بااینحال، پودر قهوه بعد از نوشیدن ته فنجان باقی میماند و انواع فال قهوه با استفاده از همین نوع قهوه انجام میشود.
انواع قهوه
– قهوه ترک
– قهوه فرانسه
– قهوه اسپرسو
– قهوههای دمی
– قهوههای فوری
– اسپرسو دوپیو
– اسپرسو لانگو
– اسپرسو ریستریتو
– اسپرسو ماکیاتو
– اسپرسو کوبانو
– لاته ماکیاتو
– کافه لاته
– کاپوچینو
– اسپرسو کن پانا
– کافه بِرِو
– رِد آی
– بلک آی
– دِد آی
– کافه موکا
– آمریکانو
انواع قهوه و طرز تهیه آن
شما هم موقع انتخاب قهوه گیج می شوید و نمی دانید دقیقه هرکدام از اسامی نوشتهشده در منوی نوشیدنیها چه جور قهوهای است؟ این راهنمای ساده، این اسامی و طرز تهیه هرکدام را بهطور خلاصه به شما خواهد گفت تا دیگر در کافه سردرگم نباشید و بهترین انتخاب را انجام دهید.
– اسپرسو
از انواع قهوه میتوان به اسپرسو اشاره کرد؛ این تصور نادرست وجود دارد که اسپرسو یک دانه است. در واقع کلمه اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته میشود. اسپرسو نوعی قهوه است که در دستگاه اسپرسو دم میشود. دانهها قبلاً خوب آسیاب میشوند و سپس دوز سریعی از فشار زیاد و آب گرم دریافت میکنند. این ترکیب فشار و آب، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج میکند.
– کاپوچینو
کاپوچینو احتمالاً محبوبترین نوع قهوه در جهان است. کاپوچینو از سه لایه تشکیل میشود: اولین لایه یک شات اسپرسو است، بعد یک لایه شیر بخار داده شده و در آخر یکلایه شیر کف دار و پفدار به قهوه اضافه میشود. باریستاها معمولاً روی لایه آخر را با پودر کاکائو تزئین می کنند و طرح های بسیار زیبایی روی آن به وجود میآورند. ایتالیاییها بهطور سنتی کاپوچینو را هنگام صبحانه مصرف میکنند. کاپوچینو بسیار خوشمزه و شیرین است و حتی کسانی که طعم تلخ قهوه را دوست ندارند هم عاشق این نوشیدنی خوشمزه میشوند.
– لاته
از انواع قهوه میتوان به لاته اشاره کرد؛ لاته مشهور یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد. از آنجائی که شیر فقط جوشانده میشود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرحهای هنری فراهم میکند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیقتر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شدهاند مناسبتر است.
– آمریکانو
از انواع قهوه میتوان به آمریکانو اشاره کرد؛ آمریکانو یک جرعه اسپرسو و آب اضافی برای بیشتر کردن آن است. این طعم رقیقی ایجاد میکند که بیشتر شبیه قهوه صافشده آمریکایی است تا یک جرعه اسپرسو، این قهوه بدون شیر و بهصورت قهوه سیاه سرو میشود.
– کورتادو/جیبرالتار
از انواع قهوه می توان به کورتادو/جیبرالتار اشاره کرد؛ علیرغم اسامی مختلف، تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز میکند کافیشاپی است که این قهوه را در آن سفارش میدهید. کورتادو یک اسپرسوی اسپانیایی است که با شیر جوشیده بریده میشود. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال ۲۰۰۵ توسط کافیشاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و بهنوعی لیوان شیشهای اطلاق میشود.
– ماکیاتو
یکی دیگر از انواع قهوه، ماکیاتو است که شباهتهایی با کاپوچینو دارد اما طرز تهیه آن کمی متفاوت است. برای تهیه ماکیاتو یک شات اسپرسو را داخل فنجان میریزند و بعد شیر کف دار مستقیماً روی آن ریخته میشود. ماکیاتوی سنتی یک جرعه اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است. این نوشیدنی کوچک خیلی قوی است زیرا غلیظترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافهشده به آن، از شدت این طعم میکاهد. ماکیاتو به معنای “طرحدار” است و به طرحهایی که روی کف شیر داده میشود اطلاق میگردد.
– کافه او له
از انواع قهوه میتوان به کافه او له اشاره کرد؛ اینیک نوشیدنی فرانسوی است که از قهوه صافشده قوی و شیر حرارت داده شده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست میشود. نسبت قهوه و شیر یکبهیک است.
– فلت وایت
از انواع قهوه میتوان به فلت وایت اشاره کرد؛ فلت وایت یکی دیگر از انواع قهوه است که بیشتر در استرالیا و نیوزلند سرو میشود. فلت وایت تقریبا شبیه کاپوچینو است با این تفاوت که روی آن کف شیر و شکلات ریخته نمیشود. برای تهیه قهوه فلت وایت یک شات اسپرسو را داخل فنجان میریزند و بعد شیر بخار دادهشده را بدون ذرهای کف روی آن میریزند.
– کولد برو
از انواع قهوه میتوان به کولد برو اشاره کرد؛ کولد برو به روش دم کردن آیسد کافی گفته میشود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت ۸ ساعت میشود تا طعم کامل آن دربیاید. با این روش عصارهای به دست میآید که میتوان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد.
– آیسد کافی ژاپن
از انواع قهوه میتوان به آیسد کافی ژاپن اشاره کرد؛ اینیک روش برای درست کردن فوری آیسد کافی است که شما قهوه را روی یخ دم میکنید. قهوه با قوت دوبرابر روی یخ دم میشود تا یخ آب شود و قهوه را رقیق و دم کند.
– آیسد کافی
از انواع قهوه میتوان به آیسد کافی اشاره کرد؛ آیسد کافی معمولی را میتوان به دو روش آماده کرد. قهوه معمولی را بگذارید بماند تا سرد شود، یا قهوه داغ قوی را مستقیماً روی یخ بریزید. در هر دو صورت طعم رقیقی درست میشود که باعث شده روشهای جدید دم کردن آیسد کافی اخیراً محبوب و مرسوم شوند.
شما می توانيد بهترين خرید اینترنتی و آنلاین را با تخفيف بسيار خوب از ويتابن تهيه نماييد
– پور اُور
از انواع قهوه میتوان به پور اُور اشاره کرد؛ از ریختن آب داغ روی قهوه کاملاً آسیاب نشده و دانه درشت و صاف کردن آن تهیه میشود. باآنکه روشهای زیادی برای دم کردن قهوه وجود دارد، ولی همه آنها از روند یکسان خیساندن دانههای آسیاب شده در آب داغ پیروی میکنند. باآنکه اینیک روش سنتی برای دم کردن قهوه است، ولی طعمی غیرعادی دارد.
– موکا
از انواع قهوه میتوان به موکا اشاره کرد؛ قهوه موکاچینو که بیشتر با نام قهوه موکا شناخته میشود تقریباً همان کافه لاته است که پودر شکلات یا شربت به آن اضافه شده و گاهی روی آن خامه ریخته میشود. برای کسانی که قهوهخور حرفهای نیستند و تازه میخواهند وارد وادی خوش عطر قهوه بشوند کافه موکا انتخاب خوبی است. کافه موکا به تلخی اسپرسو نیست و با طعم شکلاتی و خامهای که دارد مرز بین هات چاکلت و کافه لاته است.
– فراپوچینو
این قهوه شبیه بستنی برای اولین بار در استارباکس درست شده، ولی درواقع ریشه آن جای دیگری است. نام “فراپوچینو” ترکیبی از کلمه نیو انگلندی “فراپ” برای بستنی و کلمه “کاپوچینو” است. استارباکس طرز تهیه این قهوه را مثل یک راز نگه داشته است. اگر فکر میکنید این نوشیدنی کافئینی که میخواهید را تأمین میکند، بدانید که این نوشیدنی اصلاً قهوه ندارد!
– آفوگاتو
از انواع قهوه میتوان به آفوگاتو اشاره کرد؛ آفوگاتو را هم در لیست انواع قهوه به شما معرفی میکنیم اما درواقع، آفوگاتو یک قهوه واقعی نیست. آفوگاتو با ریختن یک شات اسپرسو روی یک دسر، معمولاً بستنی تهیه میشود. ترکیب تلخی اسپرسو با بستنی بسیار خوشمزه و لذیذ است و به همین دلیل آن را در این لیست قرار دادیم.
انواع قهوه بر پایه اسپرسو
قهوهها دارای انواع مختلفی هستند که حتی گاهی قهوهخورهای حرفهای نیز نمیتوانند بهراحتی تفاوت میان آنها را تشخیص دهند.
بسیاری از انواع قهوه که در کافهها سرو میشوند بر پایه قهوه اسپرسو تهیه میشوند. اسپرسو با دستگاههای مخصوصی تهیه میشود و با افزودن شیر بخار داده شده، کف شیر و شکلات انواع مختلفی از قهوه آماده میشود. بهاینترتیب، مهمترین تفاوت این قهوهها در ترکیبات اضافه شده به اسپرسو اولیه است. در ادامه انواع قهوه بر پایه اسپرسو را به شما معرفی میکنیم:
اسپرسو: همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم اسپرسو یکی از مشهورترین نوع قهوه است و بسیاری از قهوههای دیگر بر اساس اسپرسو تهیه میشوند. برای تهیه اسپرسو، آب جوش با فشار زیاد از بین دانههای آسیاب شده قهوه عبور داده میشود و داخل فنجان کوچک ریخته میشود. شاید به نظرتان این فرآیند کاملاً ساده باشد، اما باید بدانید که درست کردن اسپرسو نیاز به مهارت و تبحر بالای باریستا دارد و کار هرکسی نیست.
اسپرسو خالصترین قهوهای است که میتوانید بنوشید و قهوهخورهای قهار معمولاً اسپرسو مصرف میکنند. البته به دلیل طعم تلخی که دارد شاید هرکسی آن را دوست نداشته باشد و طرفداران خاص خود را دارد.
دابل اسپرسو: دابل اسپرسو همان اسپرسو است و همانطور که از نامش مشخص است بهجای یک شات از دو شات اسپرسو تهیه میشود. بنابراین دابل اسپرسو یعنی دو شات اسپرسو در یک فنجان قهوه.
طرز تهیه قهوه ترک
طرز تهیه قهوه ترک در کشورها و مناطق مختلف متفاوت است، ولی بهطورکلی ؛ برای درست کردن قهوه ترک، قهوه آسیاب شده داخل یک ظرف کوچک مخصوص به همراه آب به جوش میآید .این قهوه در ایران، ترکیه، بلغارستان، رومانی ، اسلوانی و مجارستان قهوه ترک نامیده میشود.
دم کردن به سبک ایرانی
در دم کردن قهوه ترک به روش مرسوم در ایران؛ پودر قهوه ترک را به همراه آب(در صورت تمایل همراه با شکر) در قهوهجوش ریخته و محلول را کاملاً به هم زده و روی حرارت قرار داده تا زمانی که دمای آب نزدیک نقطهجوش برسد و روی سطح قهوه قوام و کف قهوه تشکیل شده و کف قهوه شروع به بالا آمدن در دهانه قهوهجوش کند، در این هنگام قبل از جوشیدن قهوه، قهوهجوش را باید از روی حرارت بردارید و سپس قهوه را سرو کنید.
طرز تهیه قهوه فرانسه یا قهوه فیلتری
قهوه فرانسه برخلاف قهوه ترک زبرتر آسیاب میشود و با دستگاه قهوه ساز و یا فرنچ پرس دم میشود به صورتی که قهوه در داخل فیلتر کاغذی، در دستگاههای برقی و فیلتر توری، در فرنچ پرسها مانده و فقط عصاره قهوه بهوسیله آب گرم خارج شده و در مخزن دستگاه جمع میشود، قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولاً در لیوان معمولی سرو میشود.
قهوههای دمی چیست؟
با پیشرفت صنعت قهوه و تبدیل شدن آن به یک تجارت پولساز، روشهای مختلف دم کردن نیز در دنیا مرسوم شده است. یکی از روشهای جالب دم آوری قهوه بهصورت قطرهای و فیلتری است که با استفاده از قهوه سازها خاص آماده میشود. در این نوع دم آوری معمولاً آسیاب قهوه درشتتر و تقریباً هماندازه با آسیاب فرانسه میباشد. در این نوع دم آوری معمولاً یک قهوه صاف بدون تهنشین و فاقد کف را خواهید داشت. قهوههای دمی نوعی دم آوری قهوه به روش قطرهای هست که هم بهصورت سرد و هم بهصورت گرم قابل سرو کردن است.
قهوههای فوری چیست؟
قهوهی فوری اصطلاحی رایج برای نسکافه و یا کافی میکس است، اما تفاوت قهوه فوری با قهوه دمکردنی در چیست؟ بهطورکلی باید گفت به قهوههایی که در یکروند و با یک سری متدهای خاص هر کارخانهای فرآوریشده و به صورتی تبدیل میشود که با آب جوش یا شیر به شما یک نوشیدنی آماده بدهد قهوه فوری گفته میشود. بسیاری از این قهوههای فوری با ترکیبهای مختلف و فرآوریهای مختلف عرضه میشود.
کافی میکس چیست؟
کافی میکس با ترکیبات مختلفی از قهوههای فرآوری شده (فوری) همراه با افزودنیهای مختلف مانند شکر و میت و … آماده میشود و از تنوع زیادی برخوردارند. امروزه شرکتهای بسیاری در این زمینه محصولات متنوع و فوری ارائه میکنند.
شما می توانید بهترین خریدها را در فروشگاه اینترنتی ویتابن با تخفیف مناسب خرید نمایید
برای بازدید از فروشگاه ویتابن کلیک کنید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.